top of page

RULES

The Antwerp Boulder Cup is een initiatief en samenwerking van de 9 klim-en boulderzalen in de provincie Antwerpen. Een open, fairplay en vooral geweldige wedstrijdreeks die klimmers van Antwerpen en ver daarbuiten bijeenbrengt om om samen te projecten, knallen patsen en klimmen.

 

Om te bepalen wie de Antwerp Boulder Cup wint zijn volgende regels van kracht.

 

Wedstrijd Format:

-Het ABC is een groepering van klimwedstrijden, los georganiseerd door verschillende klimzalen, waarvan de resultaten opgenomen worden in het klassement van de ABC-ranking.

 

- In het klassement zijn de categorieën dames -12 dames, -12 heren , 12-16, heren 12-16, dames +16 en heren +16 terug te vinden. Deelnemers die in het seizoen 16 worden zullen in heel het klassement worden toegewezen aan de categorie waaraan ze de eerste manche aan voldoen.


-Elke manche is een eigen wedstrijd van de organiserende zaal. Hierbij hoort een eigen format met diens eigen regels. Enkel de ranking word overgenomen en zal gebruikt worden om de punten uit te delen voor het ABC klassement.

-Indien een wedstrijd ook een finale heeft geldt deze niet voor het klassement van de ABC.

 

-Resultaten van de manches worden live opgenomen en gepubliceerd via www.etto-climbing.com  Elke klimmer is geheel zelf verantwoordelijk voor het correct en tijdig ingeven van de resultaten. Misbruik of fraude leidt tot rechtstreekse uitsluiting.

 

-In geval van een ex-aequo in het eindklassement zal er gestreden worden met een “best of three in blad-steen-schaar”

bottom of page